Specialist in existentiële levensvragen, rouw en verliesbegeleiding

Ik ben opgegroeid in een dorp in de buurt van Den Bosch. Tot en met de basisschool voelde ik me daar prima op mijn plek, maar de overgang naar de middelbare school was heel ingewikkeld. Als creatief en gevoelig ventje kwam ik er ook achter dat op jongens viel. Uit angst en schaamte stopte ik dat ver weg en zodra het kon, ben ik uit Brabant vertrokken. In 2000 ging ik studeren aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarna heb ik 15 jaar gewerkt in het theater als acteur, regisseur en schrijver.

Nu woon ik nog steeds in Amsterdam en heb ik inmiddels al 15 jaar een praktijk aan huis waar ik voornamelijk werk met mensen die worstelen met verslavingen en angstklachten. Mijn eigen ervaringsdeskundigheid, zowel met middelen als gedragsverslavingen, is hierbij van onschatbare waarde. Ik weet hoe verwarrend een verslaving kan zijn, hoe hopeloos en eenzaam het voelt om gevangen te zitten in een destructieve en zelfondermijnende gewoonte.

En ik weet ook hoe het is om daaruit te komen, om de weg van herstel te bewandelen. Herstel van een verslaving is voor veel mensen een diep transformatief proces. Als therapeut richt ik me op het vergroten van de eigen regie en kracht. De weg naar herstel is een zware en confronterende reis, waarbij – zeker in het begin – twijfel en onzekerheid constante reisgenoten zijn. Maar de weg van herstel is ook onwaarschijnlijk verrijkend. Herstellen betekent ‘aansterken’ en ‘weer beter worden’. Je maakt jezelf weer tot een geheel door te kijken naar wat er stuk is gegaan of gebroken is geraakt, en leert dat de verslaving een belangrijk doel diende. In herstel gaan is een proces van jezelf helen en weer tot een geheel maken. De waarheid is daarbij een onwaarschijnlijk krachtig middel. Daarom zijn de avonden bij ITMYS zo belangrijk.

Ik vind het prachtig om als counselor bij ITMYS een bijdrage te kunnen leveren aan het groepsproces. Het zijn echt bijzondere en helende avonden en het is een plek die ik graag had gehad toen ik zelf in herstel ging.

 

Erik Willems
Hypnotherapeut, groepscounselor en ervaringsdeskundige.

Chris Knorren - counselor

Ons team

Ons team van specialisten staat voor je klaar om je de hulp te bieden die jij nodig hebt.
Ieder teamlid brengt een unieke reeks vaardigheden en ervaringen met zich mee, waardoor gepersonaliseerde en effectieve oplossingen worden gegarandeerd.

Maak kennis met ons!

Chris Knorren

Allround verslavingscounselor en gecertificeerd GGZ Agoog.

Erik Willems

Hypnotherapeut, groepscounselor en ervaringsdeskundige

Suzanne Ronde

(Neuro) Psycholoog - Begeleid voornamelijk vrouwen met een verslaafde partner.

Marcel Hienekamp

Ervaringsdeskundige/GGZ-agoog/Acceptance and Commitment Therapy (ACT)