Specialist op gebied van seksverslaving en intimiteitsproblematiek

Ik ben Chris Knorren. Opgegroeid in het ‘nuchtere’ Friesland waar de basis ligt voor mijn alcoholisme en uitdagingen op het gebied van intimiteit. Tevens begon daar mijn zoektocht naar het leven zelf, hetgeen gepaard ging met een worsteling over zelfbeeld, zingeving, onrust, onzekerheid en ondankbaarheid. Alcohol werd een vroege vriend welke hielp te verdoven en overleven. Na mijn bedrijfskunde studie aan Nijenrode heb ik diverse logistieke, commerciële en (financieel) dienstverlenende functies gehad in Kaapstad, Rotterdam, Chicago, New York en Amsterdam, voordat ik in 2006 mijn ‘rock bottom’ erkende. Verslaving en ogenschijnlijk succes gaan tenslotte prima samen. Althans voor een tijdje, tot het net zich sluit. En de chaos, pijn en consequenties te groot worden. ‘Rock bottom’ was geen gebeurtenis die hulp forceerde, maar een ‘beslissing’ om machteloosheid te erkennen en hulp te aanvaarden.

 Na een klinische periode in Schotland veranderde mijn perspectief op de wereld en ben ik, na een bewogen jaar van focus op en herstel (van mijzelf en in relatie tot mijn omgeving), een omscholingstraject in gestapt. Via de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam en Castle Craig Hospital (addiction counseling) startte ik mijn freelance werkzaamheden, naast zelfstandige praktijk, bij een gerenommeerde private verslavingszorg instelling in midden Nederland.

Mijn passie en bevlogenheid lag en ligt (inmiddels 17 jaar) in het gebruiken van eigen ervaring in het bieden van hulp aan anderen. Gaandeweg ontwikkelde ik mij tot specialist op het gebied van seksverslaving en intimiteitsproblematiek, mede door het volgen van een tweejarig opleidingstraject in de VS aan het International Institute for Trauma and Addiction Professionals (IITAP), en ik werd daarmee Certified Sex Addiction Therapist (CSAT) onder auspiciën van Patrick Carnes, de grondlegger en pioneer op het gebied van onderzoek naar een behandeling van seksverslaving. De laatste jaren heb ik mij naast behandeling van middelenverslaving bezig gehouden met het opzetten van een intensief behandelprogramma voor seksverslaafden en ben ik uit dien hoofde in diverse media verschenen. Inmiddels ik mij ontwikkeld tot specialist maar ook allround verslavingscounselor en gecertificeerd GGZ Agoog.

Ik ben  lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV), een beroepsvereniging voor professionele therapeuten, en voldoet tevens aan de AGB normen (belangrijk voor vergoedingen bij uw zorgverzekeraar).

Ik  beschik over een groot empathisch vermogen en neem als uitgangspunt de verbinding met de ‘Intima’ van de mens tegenover mij. Herkenning en erkenning staan centraal voor de focus op verandering en groei. Mijn benadering is respectvol en warm maar confronterend en eerlijk, relativerend en met humor en openheid. De behandeling, zij het individueel of in groepstherapie, is gericht op effectieve en resultaatgerichte zorg.
Mijn motto is  ‘eerst geloven dan zien’.  Het voetenwerk zit daar tussenin.  Jij gaat aan het werk.  Van isolement naar verbinding. Van angst naar hoop.

Chris Knorren - counselor

Ons team

Ons team van specialisten staat voor je klaar om je de hulp te bieden die jij nodig hebt.
Ieder teamlid brengt een unieke reeks vaardigheden en ervaringen met zich mee, waardoor gepersonaliseerde en effectieve oplossingen worden gegarandeerd.

Maak kennis met ons!

Chris Knorren

Allround verslavingscounselor en gecertificeerd GGZ Agoog.

Erik Willems

Hypnotherapeut, groepscounselor en ervaringsdeskundige

Suzanne Ronde

(Neuro) Psycholoog - Begeleid voornamelijk vrouwen met een verslaafde partner.

Marcel Hienekamp

Ervaringsdeskundige/GGZ-agoog/Acceptance and Commitment Therapy (ACT)