Wie?

Chris Knorren groeide op in het ‘nuchtere’ Friesland waar de basis ligt voor zijn alcoholisme en uitdagingen op het gebied van intimiteit. Tevens begon daar zijn zoektocht naar het leven zelf, hetgeen gepaard ging met een worsteling over zelfbeeld, zingeving, onrust, onzekerheid en ondankbaarheid. Alcohol werd een vroege vriend welke hielp te verdoven en overleven. Na zijn bedrijfskunde studie aan Nijenrode heeft hij diverse logistieke, commerciële en (financieel) dienstverlenende functies gehad in Kaapstad, Rotterdam, Chicago, New York en Amsterdam, voordat hij in 2006 zijn ‘rock bottom’ erkende. Verslaving en ogenschijnlijk succes gaan tenslotte prima samen. Althans voor een tijdje, tot het net zich sluit. En de chaos, pijn en consequenties te groot worden. ‘Rock bottom’ was geen gebeurtenis die hulp forceerde, maar een ‘beslissing’ om machteloosheid te erkennen en hulp te aanvaarden.

 Na een klinische periode in Schotland veranderde zijn perspectief op de wereld en is hij, na een bewogen jaar van focus op en herstel (van zichzelf en in relatie tot omgeving), een omscholingstraject in gestapt. Via de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam en Castle Craig Hospital (addiction counseling) startte hij zijn freelance werkzaamheden, naast zelfstandige praktijk, bij een gerenommeerde private verslavingszorg instelling in midden Nederland.

Zijn passie en bevlogenheid lag en ligt (inmiddels 10 jaar) in het gebruiken van eigen ervaring in het bieden van hulp aan anderen. Gaandeweg ontwikkelde hij zich tot specialist op het gebied van seksverslaving en intimiteitsproblematiek, mede door het volgen van een tweejarig opleidingstraject in de VS aan het International Institute for Trauma and Addiction Professionals (IITAP), en werd daarmee Certified Sex Addiction Therapist (CSAT) onder auspiciën van Patrick Carnes, de grondlegger en pioneer op het gebied van onderzoek naar een behandeling van seksverslaving. De laatste jaren heeft hij zich naast behandeling van middelenverslaving bezig gehouden met het opzetten van een intensief behandelprogramma voor seksverslaafden en is hij uit dien hoofde in diverse media verschenen. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot specialist maar ook allround verslavingscounselor en gecertificeerd GGZ Agoog. Chris is lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV), een beroepsvereniging voor professionele therapeuten, en voldoet tevens aan de AGB normen (belangrijk voor vergoedingen bij uw zorgverzekeraar).

Chris beschikt over een groot empathisch vermogen en neemt als uitgangspunt de verbinding met de ‘Intima’ van de mens tegenover zich. Herkenning en erkenning staan centraal voor de focus op verandering en groei. Zijn benadering is respectvol en warm maar confronterend en eerlijk, relativerend en met humor en openheid. De behandeling, zij het individueel of in groepstherapie, is gericht op effectieve en resultaatgerichte zorg. Zijn motto is ‘eerst geloven dan zien’. Het voetenwerk zit daar tussenin. Jij gaat aan het werk. Van isolement naar verbinding. Van angst naar hoop.

 

 

Share This
Call Now Button
× Kan ik jou helpen?